Galleria Giudice

< Indietro-- ---- Avanti >
21.05. 2006 Romania - Bucarest

 Articolo:

Expozitie de ciobanesti germani Gabriele Pettinaroli:
"Crescatorii romani detin exemplare de foarte buna calitate"


Luni 22 Mai 2006

Cel mai important eveniment pentru crescatorii cainilor din rasa ciobanesc german din Bucuresti s-a petrecut sambata pe gazonul bazei sportive "Iuventus" din sectorul 2.

Filiala locala a Clubului National de Ciobanesc German, cu sprijinul Primariei sectorului 2, a organizat expozitia anuala si o selectie pentru exemplarele acestei rase perfectionate de caini, arbitrate de reputatul arbitru chinolog Gabriele Pettinaroli din Italia.

El a decis ca titlul de invingator al acestei editii sa-i fie acordat lui Ulk vom Uferwald, un mascul in varsta de 3 ani, crescut de Claudiu Arhilei si aflat in proprietatea lui Alin Marian din Deva.

Chiar daca la eveniment nu au participat foarte multe exemplare (in jur de 40), arbitrul a apreciat calitatea acestora, pasiunea crescatorilor pentru aceasta rasa, conditiile de teren care au permis o foarte buna evidentiere a calitatilor fenotipice in repaus, dar mai ales in miscare.

"Crescatorii de ciobanesc german din Romania intr-o perioada de timp relativ scurta au reusit sa faca progrese mari. Am vazut oameni pasionati care detin exemplare de foarte, foarte buna calitate, pe care pot sa le prezinte la marile expozitii din Germania sau Italia, unde au sanse sa ocupe pozitii de varf", ne-a declarat Gabriele Pettinaroli.

El a informat totodata crescatorii prezenti asupra accentelor care se pun la ora actuala in selectia acestei rase utilitare: caini eumetrici, curajosi, echilibrati.

"Trebuie sa evitam promovarea exemplarelor hipermetrice, adica pe cele cu talie la limita superioara sau peste a standardului.

Acesti caini sunt buni pana la varsta de 3-4 ani, dupa care din cauza marimii incep sa se miste mai greu, sa oboseasca mai usor", explica Gabriele Pettinaroli.
 

Un articol de Mihail Lechkun
Fonte: http://www.romanialibera.ro/editie/index.php?url=articol&tabel=z22052006&idx=71 >>

www.isoladeibaroni.com
Gabriele Pettinaroli

Via C. Vinzio 22 - 28075 Grignasco (Novara) - Italy
Tel/Fax 0163 417 144 - Email info@isoladeibaroni.com